Litteratur

Referencer og litteratur
Milne, Hugh:
The Heart of Listening, A Visionary Approach to Craniosacral Work
Bind 1 og bind 2, North Atlantic Books, US-Berkeley 1998.
Hugh Milne er både osteopat og healer. Hans bøger spænder fra manuel medicinsk praksis til dyb filosofisk meditation og skaber forbindelse mellem Østens traditionelle medicin og filosofi og Vestens opfattelse af krop, sind og ånd. Bøgerne er skrevet som lærebøger.

Nussbaumer, Wilhelm og Kirsten:
Kranio-sakral terapi – en grundbog til en blid og dybtgående kropsterapi
Forlaget KIWI, DK-Århus 2000, ISBN 87-986499-1-4
En grundlæggende indføring i KST og det terapeutiske arbejde på dansk. På en både let tilgængelig, grundig og systematisk måde formidles kranio-sakral terapiens anatomiske og fysiologiske grundlag, ligesom elementære teknikker beskrives grundigt.

Rossaint, A., Lechner J., van Assche R.:
Das cranio-sacrale System
2. oplag, Hüthig Verlag, D-Heidelberg 1996
Bogen henvender sig i et medicinsk fagsprog til læger og tandlæger med tre overbevisende artikler om KSTs fundament. Bogen dokumenterer, teoretisk og gennem forskningsrapporter, at KST er et uundværligt redskab for en holistisk arbejdende tandlæge.

Sutherland, William G.:
The Cranial Bowl
Free Press, US-Mankato 1939
William Sutherland kaldte sig selv “opdageren” af den kranielle osteopati og denne bog er hans første samlende beskrivelse af terapiformen.

Upledger, John E. og Vredevoogd, Jon D.:
Craniosacral Therapy
Eastland Press, US-Seattle 1983
En lægefaglig beskrivelse af KST, som Upledger m.fl. har udviklet den i 1970erne. Bogen indeholder grundlæggende teori og praksis, samt anatomisk/fysiologisk dokumentation for terapiformens virkemåde.

Upledger, John E.:
Your Inner Physician and You, CranioSacral Therapy and SomatoEmotional Release
North Atlantic Books, Berkeley, US-California 1997
En populær og almen fremstilling af KST. John Upledger skildrer sin udvikling af KST gennem sygdomshistorier og anekdoter.